Tratament impotriva caderii parului la femei si barbati

Poate medicul sa faca ceva pentru a opri caderea parului?

E posibil. Inainte de a va prescrie un tratament impotriva caderii parului, medicul va va pune probabil intrebari despre regimul alimentar, despre medicamentele pe care le luati, daca ati suferit recent de vreo boala si despre cum va ingrijiti parul. Daca sunteti femeie, doctorul va va intreba probabil despre ciclul menstrual, sarcina si menopauza. E posibil ca doctorul sa vrea sa va faca un consult pentru a cerceta si alte cauze care pot duce la caderea parului. In final, poate fi nevoie de analize de sange sau de o biopsie (analiza unei bucati mici de celule cu ajutorul unui microscop) a scalpului.

Exista vreun tratament impotriva caderii parului ?

In functie de ce tip de cadere a parului suferiti, exista tratamente impotriva caderii parului. Daca un medicament va cauzeaza parul sa cada, doctorul va poate prescrie un alt medicament. Identificarea si tratarea unei infectii poate, de asemenea, sa puna capat caderii parului. Corectarea unui dezechilibru hormonal poate sa stopeze caderea parului.

Medicamentele pot, de asemenea, sa incetineasca sau sa previna avansarea cheliei comune. Unul dintre aceste medicamente este Minoxidil si se distribuie fara prescriptie medicala. Se aplica direct pe scalp. Poate fi folosit ca tratament impotriva caderii parului atat de barbati, cat si de femei. Un alt medicament, finasteridul, se elibereaza pe baza de prescriptie medicala. Se prezinta sub forma de pastile si este destinat numai barbatilor. Poate dura pana la 6 luni pana se vede daca acest tratament impotriva caderii parului functioneaza sau nu pentru persoana in cauza.

Alte tratamente impotriva caderii parului