Tratament Calvitie

Tratament calvitie aprobat in Romania

Minoxidil: Este o lotiune care se aplica de doua ori pe zi, pe o perioada de cel putin patru luni. Folosind acest tratament anti calvitie cu Minoxidil, s-a demonstrat ca procesul de cadere a parului poate fi redus pana la 90%, iar cresterea acestuia sa ajunga pana la 20% ! Nu se cunosc prea bine cauzele eficacitatii acestui produs, dar se crede in eficienta procesului de crestere a parului, in indesirea parului ramas. Acest medicament este mai eficient in cazul barbatilor tineri si al celor care se afla in faza incipienta de calvitie.

Finasteride - Propecia: Aceste tablete se administreaza o data pe zi. In urma investigatiilor medicale, s-a dovedit ca 50% din barbatii care au facut acest tratament s-au bucurat de cresterea parului, iar legat de incetarea caderii parului s-a inregistrat un procentaj cu mult mai mare. Medicamentul ajuta la impiedicarea formarii hormonului DHT care distruge foliculii pilosi.

Formulele de tratament anti calvitie neaprobate sunt ineficiente, iar Ministerul FDA a interzis comercializarea acestora din 1989!

Tratament calvitie prin Interventie chirurgicala

Implantul de par: Un tratament pentru calvitie foarte eficient. Se iau pana la 10 fire de par din scalpul donatorului si se aplica pe portiunea fara par a pacientului, unde pot aparea cicatrice. Aceste implanturi pot fi facute pentru o perioada scurta sau nelimitata. Fibrele sintetice au fost interzise de FDA din cauza infectiilor provocate.

Reducerea scalpului: Cu ajutorul chirurgiei plastice se pot indeparta portiuni din scalpul afectat. Reducerea scalpului, alaturi de combinarea tehnicii de grefare si cea a expanderilor poate da rezultate bune, insa depinde si de pierderea parului si de cat de elastic este scalpul. Aceste tratamente pot cauza infectii ale scalpului, dar si cicatrice.

Tratament calvitie de tip cosmetic

Parul artificial: Ca tratament pentru calvitie, o peruca poate fi folosita pentru a acoperi zona fara par, dar i se poate duce din culoare. Scalpul de sub aceasta peruca trebuie spalat si intretinut conform unui program de ingrijire bine stabilit.

Produsele de par: Ar trebui sa analizati bine produsele care sustin ca intaresc si indesesc firul de par pentru ca acest lucru se intampla folosind uleiuri si ceara, iar acestea pot impiedica procesul de crestere a parului.

Exista cateva tratamente de calvitie prescrise, chirurgicale si cosmetice care prezinta siguranta si ajuta la prevenirea acestui tip de cadere a parului, iar unele dintre ele garanteaza chiar cresterea parului !

Informatii utile despre: caderea parului, caderea parului la barbati, caderea parului la femei .