Exista tratament pentru alopecie ?

Pana in prezent nu s-a descoperit un tratament pentru alopecia. In unele cazuri parul va creste la loc in mod natural, in alte cazuri fiind nevoie de tratamente pentru cresterea parului.

Un tratament pentru alopecie nu vindeca boala, dar pot vindeca foliculii pilosi afectati avand ca rezultat cresterea parului. Eficacitatea unui tratament de alopecie depinde de stadiul bolii, de portiunea de corp afectata de boala si de varsta persoanei care urmeaza acest tratament anti alopecie.

Exista doua tipuri de tratament - pentru alopecie localizata (afecteaza mai putin de 50 la suta din portiunea scalpului) si pentru alopecie generalizata (afecteaza 50 la suta sau mai mult). Un tratament pentru alopecie localizata sunt mai eficiente datorita portiunii mai restranse afectata de boala.

Tratament pentru alopecie localizata

Exista trei posibile tratamente eficiente pentru alopecie localizata si constau in utilizarea unei creme pentru psoriazis numita Antralin, aplicarea topica cu minoxidil solutie si injectii cu cortizon in zonele afectate.

Antralin crema este un medicament sintetic ce poate fi aplicat pe portiunile de piele afectate de pirderea parului pentru a stimula foliculii pilosi. Deoarece crema este foarte iritanta, se va aplica pe piele doar timp de 30 de minute. Dupa acest interval se va spala zona cu apa din abundenta. Dupa 12 saptamani de tratament se va observa o regenerare a parului.

Minoxidilul este un medicament efficient pentru tratamentul de alopecie; insa efectul sau poate fi mai efficient daca este folosit concomitent cu alte tratamente. Pe parcursul tratamentului, se va aplica pe pielea afectata o solutie cu concentratie de 2% pana la 5% de doua ori pe zi. Tratamentul este eficient pentru mai multe tipuri de alopecie, dar in special pentru cel care afecteaza scalpul.

Informatii Tratament Alopecie