Remedii pentru caderea definitiva a parului

In timp ce cauzele cele mai numeroase ale caderii parului cum ar fi bolile, indispozitiile, schimbarile hormonale, medicatia si chimioterapia sunt in mod normal temporare, unele din ele pot determina caderea definitiva a parului. Dintre cauzele principale ale acesteia - leziunile, bolile si alopecia - alopecia androgenica este cea mai des intalnita.

Remedii pentru caderea parului la persoane care sufera de Alopecie

Alopecia androgenica este forma cea mai obisnuita de alopecie. Aceasta conditionare genetica afecteaza aproximativ o treime a populatiei si este responsabila pentru aparitia cheliei barbatilor mai mult decat pentru orice alta boala sau stare clinica. La barbati, aceasta stare clinica se caracterizeaza prin caderea parului, care incepe la linia parului si se retrage , in timp, spre spate, catre pielea capului. La femei, aceasta conditionare genetica provoaca rarirea parului in crestetul capului, insa foarte rar duce la chelirea completa.

Atat la barbati, cat si la femei aceasta stare genetica determina caderea definitiva a parului. Cu toate acestea, simplul fapt ca pierderea parului este definitiva, nu duce la concluzia ca aceasta nu poate fi tratata. Desi anumite remedii pentru caderea parului nu ajuta la regenerarea specifica a parului in zonele afectate, anumite tehnici cum ar fi transplanturile de par, pot inlocui parul din zona afectata cu foliculi pilosi sanatosi, determinand regenerarea parului.

Remedii medicamentoase pentru caderea definitiva a parului

Indiferent care este cauza caderii definitive a parului dvs., exista un tratament disponibil care ajuta la regenerarea lui. Cu toate acestea, utilizarea medicatiei orale sau topice s-a aratat de folos doar in caderea parului provocata de alopecia androgenica.

Daca sunteti in cautarea unui tratament al alopeciei androgenice, aveti de ales intre cateve scheme de tratament posibile. Ca tratament fara prescriptie medicala, unul din cele mai bune remedii pentru caderea parului este minoxidil. S-a dovedit ca opreste caderea parului si ajuta la cresterea lui. Totusi, acest tratament este mai eficace in cazurile usoare de cadere a parului, regenerarea acestuia oprindu-se odata cu intreruperea tratamentului.

Remedii chirurgicale pentru caderea parului

In cazul in care caderea definitiva a parului este rezultatul leziunilor, bolilor sau al unor forme de alopecie, atunci printre singurele remedii pentru caderea parului este tratamentul chirurgical. Exista trei tipuri principale de remedii chirurgicale pentru caderea definitiva a parului: transplanturile de par, reductia scalpului sau chirurgia extensibila si chirurgia mobila.

Fiecare din aceste tehnici este foarte eficienta in tratarea caderii definitive a parului, stopand avansarea acesteia si acoperind zonele deja afectate de ea. Pentru a decide care tratament chirurgical ar fi potrivit pentru dvs. si pentru tipul dvs. de cadere definitiva a parului, este nevoie de un consult medical pentru a face alegerea potrivita.

Desi caderea definitiva a parului poate fi devastatoare, exista remedii care pot ameliora caderea parului. Intelegerea starii dvs. clinice si cautarea cat mai curand posibila a tratamentului, va va ajuta sa va hotarati asupra modului in care o puteti trata, putand sa stopati avansarea caderii parului inainte de a fi prea tarziu.

Pentru mai multe informatii despre pierderea temporara a parului puteti afla citind articolele: tratament impotriva caderii parului, tratament alopecie .