Pierderea Parului - Cauze si Solutii

Ce inseamna Pierderea Parului?

Caderea parului este definita ca pierderea unei cantitati semnificative de par in orice moment al vietii dumneavoastra. Deoarece exista multe cauze de pierderea parului, unele dintre acestea sunt temporare iar altele sunt permanente. Toata lumea pierde ceva par in fiecare zi deoarece foliculul de par pregateste cresterea de par nou. Totusi, pierderea excesiva a parului (care poate indica inceputul starii de cadere a parului) este definita prin cantitati notabile de pierdere de par descoperita de obicei pe pieptenele, peria sau perna dumneavoastra.

Pierderea Parului poate fi cauzata de urmatoarele:

Stresul aceasta este o cauza foarte comuna de pierdera temporara a parului. Acest tip de cadere de par este observat de obicei dupa un eveniment foarte devastator, precum divort sau pierderea locului de munca, si se va rezolva de obicei de la sine dupa ce este solutionat stresul.

Ereditatea aceasta este pierderea de par care este comuna in cadrul familiilor si este transmisa de-a lungul generatiilor. Aceasta este de obicei mai raspandita printre barbati, dar apare, de asemenea, si printre femei.

Dieta necorespunzatoare faptul ca nu primesti nutrienti suficienti in corp, incluzand o varietate de vitamine si minerale, cat si apa, poate cauza adesea formarea semnificativa a parului.

Medicatiile exista unele medicatii care pot contribui la pierderea parului, asa ca este important sa stiti intotdeauna care sunt efectele secundare ale oricarei medicatii pe care o veti lua. Medicatiile precum pastilele pentru tensiune arteriala, anticonceptionalele, si chimioterapia sunt cunoscute pentru efectele de pierderea a parului.

Boli anumite boli, precum febra mare sau tulburari ale tiroidei, si conditiile scalpului, precum psoriazisul, sunt cunoscute pentru producerea de cantitati semnificative de pierdere a parului.

Ingrijirea necorespunzatoare a parului exista multe de produse sau tratamente de par care pot deteriora parul si foliculul de par. Aceste tratamente, de obicei, cauzeaza pierderea temporara a parului dar poate aparea si pierderea permanenta a parului daca deteriorarea este destul de severa.

Alte informatii utile despre pierderea parului puteti gasi citind articolele: firul de par, caderea definitiva a parului , cauzele diverse ale caderii parului .