Cauzele Caderii Parului

Informatii despre cauzele caderii parului

Desi multe personae cred ca pierderea parului este definitiva, exista deasemenea si cauzele temporare ale caderii parului. Dar, doar pentru ca pierderea parului este temporara nu inseamna ca nu trebuie sa luati masuri pentru a spori sanatatea parului dumneavoastra. Daca intelegeti ce inseamna cauzele temporare ale caderii parului, puteti reduce riscul aparitiei lor si sa asigurati regenerarea sanatoasa a parului odata ce situatia a fost depasita.

Cauzele medicale ale caderii parului

Multe boli, tratamente si medicamente pot reprezenta o cauza temporara a caderii parului. Desi nu puteti evita aceste boli sau tratamentul adecvat lor, puteti urma cativa pasi pentru a va proteja parul.

Printe cauzele medicale ale caderii parului se numara: diabetul, problemele cu glanda tiroida, alopecia areata si infectiile. Tratamentele care pot duce la pierderea temporara a parului includ si chimioterapia. Pilulele contraceptive, terapiile prin inlocuirii hormonale si anumite medicamente prescrise pentru tratarea tensiunii, artritei, gutei si depresiei se numara printre cauzele caderii parului.

Daca va aflati in una din situatiile acestea, daca primiti tratament pentru aceste afectiuni puteti urma cativa pasi pentru a proteja sanatatea parului dumneavoastra. Daca urmati o dieta care asigura agentii nutritivi necesari unui par sanatos aceasta poate contribui la cresterea parului si riscul caderii temporare a parului poate fi redus, cum si urmatoarele tehncii de ingrijire a parului vor face posibil acest lucru. De asemenea puteti vorbi cu un doctor despre modalitati suplimentare care va pot proteja parul pe durata tratamentelor la care sunteti supusi.

Dieta si o nutritie necorespunzatoare

Un din cauzele caderii parului frecvent intalnita este o dieta saraca in nutrienti. Pentru ca foliculii de par sa produca un par sanantos au nevoie de o cantitate adecvata de vitamine, minerale si nutrienti. Cand din dieta lipsesc anumiti nutrienti precum fierul, proteine sau vitamina B 12, foliculii de par nu vor lucra la un nivel optim. In aceste conditii cresterea parului nou este slabita, incetinita sau chiar oprita. O dieta saraca in nutrienti poate duce la caderea excesiva a parului, la ruperea firului de par si la slabirea radicinii acestuia.

Pentru a evita caderea temporara a parului este necesar asa consumati multe fructe si legume crude, sa beti sufiecienta apa si sa evitati curele de slabire severe. Pentru a spori sanatatea parului dumneavoastra si pentru a reduce cauzele caderii parului puteti administra deasemenea niste vitamine.

Pentru mai multe informatii despre cauzele caderii parului cititi si articolele: caderea parului, tratament impotriva caderii parului, calvitia la barbati .