Calvitia la Barbati - Simptome si Sfaturi

Ce inseamna calvitia la barbati?

Calvitia masculina afecteaza 50% dintre barbatii de peste 50 de ani. Barbatii descriu cum au ajuns in aceasta situatie, neplacerile aparute si modul de schimbare a atitudinii.

Simptomele asociate diferitelor tipuri de cadere a parului sunt prezentate mai jos.

Calvitia la barbati (calvitia masculina)

Aceasta „boala” este ereditara, fiind o trasatura de familie. La barbati, calvitia de obicei se manifesta pe masura ce persoana se apropie de treizeci de ani. La patruzeci de ani, majoritatea barbatilor sunt afectati deja de aceasta problema.

Calvitia la barbati este astfel denumita intrucat respecta un anumit model. Prima etapa este reprezentata de retragerea liniei parului, urmata de subtierea firelor de par din crestet si de la tample. Poate lasa in urma o banda de par sub forma de potcoava in partea din spate a capului si pe margini. Afectiunea poate continua pana la calvitia totala la barbat, fapt rar intalnit.

Parul femelilor devine tot mai subtire cu timpul. In general, acestea pierd par numai din crestetul capului. Situatie tot mai evidenta dupa menopauza.

Alopecia areata

Alopecia areata determina caderea parului pe portiuni de dimensiunea unei monede mari. Se manifesta in deosebi la nivelul scalpului insa poate aparea oriunde pe corp, afectand inclusiv barba, genele sau sprancenele. In general, nu mai exista si alte simptome.

Parul se regenereaza dupa alopecia areata, insa este subtire si alb inainte sa capete culoarea initiala. Parul poate fi vopsit, daca este cazul.

Mai multe informatii despre calvitia la barbati gasiti in rubrica Generalitati Cadere Par

.