Caderea Parului la Femei

Cateva cauze care produc caderea parului la femei

Caderea parului reprezinta o problema dificil de acceptat si de tratat, mai ales pentru femei. Cu toate acestea, daca se inteleg cauzele obisnuite ale acestei probleme, se pot lua masuri de prevenire sau de reducere a consecintelor cauzate de caderea parului la femei.

Cea mai intalnita cauza de cadere a parului la femei

Din cauza faptului ca organismul femeii functioneaza in mod diferit fata de cel al barbatului, cea mai intalnita cauza a caderii parului pentru ambele sexe nu este de natura genetica. Cea mai intalnita cauza este de ordin hormonal. Modificarile la nivel hormonal, cum ar fi acelea legate de menopauza, de perioada de sarcina, de probleme la nivelul glandei tiroide, de administrarea pastilelor contraceptive sau de terapia hormonala de substitutie, pot cauza caderea temporara a parului la femei.

Cand secretarea anumitor hormoni, cum ar fi estrogenul sau testosteronul, se realizeaza in mod precipitat sau la un nivel mai scazut, anumite modificari in organism pot avea drept consecinta caderea parului. De exemplu, dupa ce o femeie naste, hormonii acesteia pot intra intr-o faza de stagnare, in timp ce organismul intra in starea caracteristica de dinaintea sarcinii. In timpul acestei perioade, de obicei intre 3 si 6 luni dupa nastere, femeile pot observa o accelerare a caderii parului. Din fericire, caderea parului este, de obicei, temporara si exista tendinta de a disparea in 12 luni.

Alte Cauze de Cadere a Parului