Caderea parului la copii

Care este cel mai bun tratament pentru caderea parului la copii ?

Cum tratam caderea parului la copii in stadiul incipient ?

In cazul in care copilul inca mai are foarte mult par pe cap sau acesta abia incepe sa cada in urma tratamentelor contra cancerului, a medicamentelor folosite sau din alte cauze, exista cateva etape de parcurs astfel incat sa il pregatiti pentru caderea totala a parului in final si pentru a suporta mai usor impactul psihologic.

In primul rand, trebuie sa discutati cu copilul despre caderea parului si sa ii explicati amanuntit ce i se va intampla si cand. Subiectul acestei discutii este foarte delicat, mai ales cand copilul se confrunta si cu frica si nelinistea create de ceea ce i-a determinat caderea parului. Pentru ca sarcina dvs. sa fie usurata si rezultatul reciproc benefic, este bine sa consultati o carte pe aceasta tema. Exista multe carti in vanzare care dau detalii despre cum sa abordati intr-o conversatie cu copilul dvs. problema pierderii parului. Daca discutati de la inceput si frecvent despre acest subiect, va veti ajuta copilul sa isi infranga temerile si sa inceapa sa accepte inevitabilul.

In al doilea rand, il puteti ajuta sa accepte mai usor rarirea si caderea totala a parului in cele din urma propunandu-i sa se tunda. Discutati pe larg si din timp cu coaforul si cu copilul ce tunsoare i s-ar potrivi si alegeti-o pe cea mai scurta.

Cum tratam caderea totala a parului la copii ?

Odata ce copilul si-a pierdut complet parul, este momentul sa va concentrati pe mascarea lipsei acestuia si intarirea increderii in sine a copilului. In acest sens, de mare ajutor pot fi accesoriile pentru par. Baticurile, bentitele si palariile sunt foarte sic si acopera perfect un cap lipsit de par. Duceti-va copilul la cumparaturi si lasati-l sa incerce diverse stiluri si modele. Odata ce a gasit ceva care ii place, cumparati articole destule pentru a le putea schimba zilnic. Puteti sa cumparati aceleasi accesorii si pentru dvs. sau membrii familiei, ca sa le purtati odata cu copilul. Astfel, ii puteti atenua senzatia ca este diferit de ceilalti.

Caderea parului la copii sau generalitati despre caderea parului puteti accesa la caderea parului la femei sau caderea parului la barbati.